2012. április 20., péntek

A pénznek nincsen szaga...

A Fidesz tervezi bevezetni a fingbírságot. Mostantól kezdve, ha bárkit rajtakapnak, hogy nyilvános helyen szellent, 10-100.000 forint körüli bírságra sújthatják. A büntetés függ a fing hangjának nagyságától, szagának minőségétől, és eloszlásának időtartalmától. A rendőröket éppen ezért ruházzák fel szagelemző detektorokkal, hogy a rendbontók és szeméremsértők ellen igazságosan és hatékonyan fel tudjanak lépni.
Orbán Viktor szerint tűrhetetlen, hogy az emberek csakúgy egymás orra alá szellentsenek. "A magyar állampolgároknak joga van a tiszta, fingmentes levegőhöz. Éppen ezért tűrhetetlen, hogy néhány ember miatt ártatlanok százai szenvedjenek. Az olyan emberek ellen, akik nem tartják szemük előtt a közjó érdekeit, a törvény keményen, szigorúan fog lecsapni!"
Hoffman Rózsa szerint gondolnunk kell a gyerekekre is, akik magasságuk miatt leginkább ki vannak téve az egészségre ártalmas gázoknak. "Tudomásul kell venni, hogy a rendbontás ideje lejárt! Legyen szó hangosról, vagy sunyi laposról, mostantól a törvénytisztelő, közjót szem előtt tartó, hazaszerető állampolgár magában tartja!"
A Fidesz tagadja, hogy ezzel az új törvénnyel akarja befoldozni azt a költségvetési hiányt, ami Deutsch Tamás zabigyerekeinek eltartásából származik.
Az LMP ugyanakkor nem rejti véka alá a véleményét. "A Fidesznek tudomásul kellene vennie, hogy nem a szellentés miatt van szarszag ebben az országban!" nyilatkozta Jávor Benedek, aki rögtön tüntetést is kezdett szervezni, amit egy csilifőző rendezvénnyel kötnek egybe.
A Jobbik szerint ez csupán "vihar a teáskannában" (sic!), ugyanis igaz magyar ember - mint pl. Orbán Viktor - nem fingik.
A kormány máris 200 millió forintot fordított a fing elleni kampányra, melynek jelmondata: "Rendes ember nem szellent!"
Az még vita tárgyát képezi, hogy otthon szellentés szempontjából nyilvános helynek számít, ha az illető szellőztet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése